Oso Hormiguero Verdejo Rueda DO

Bestel de Oso Hormiguero Verdejo Rueda DO online voor slechts €4.99 bij Wijnvoordeel.nl. Klik hier om deze heerlijke Witte Wijn uit Rueda,Rheingau te bestellen.

Fris, fruitig en sappig. Deze Oso Hormiguero Verdejo uit Rueda is een echt ticket to the tropics. Geconcentreerd en fris, met een zomers zoetje in de neus en frisse zuren in de mond. Roze grapefruit in de afdronk maakt deze Verdejo compleet. Leg de druif in de betrouwbare handen van de wijnmakers van Bodega Cuatro Rayas en succes is gegarandeerd. Het veelvuldig onderscheiden wijnhuis heeft namelijk slechts één doel: een Verdejo creëren die met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Laten we verklappen dat dat is gelukt. Glansrijk!

Waarom bestellen via Wijnvoordeel.nl?

  • Gratis bezorging vanaf €50
  • Veilig betalen met Ideal
  • Gratis retourneren
  • Keuze uit meer dan 400 wijnen

Extra informatie over Oso Hormiguero Verdejo Rueda DO:
EAN: 18414219000246
Flessen per doos: 6 flessen
Type afsluiting: Plastic cork
Dronk vanaf:
Regio:
Land van herkomst: Spanje
Retourtermijn: 14 dagen
Voorraad: 17838
Levertijd:
Alcoholpercentage: 13
Druiven: Verdejo
Smaakprofiel: Levendig & Fris
Serveertip:
Kleur: Witte Wijn
Jaar: 2019
Bezorgkosten:

Oso Hormiguero Verdejo Rueda DO wijnvoordeel.nl

De Spaanse regio Rueda is met een niet te stuiten opmars bezig. Begrijpelijk, de wijnen uit Rueda zijn lekker fris en strak. Vooral als de hoofdrolspeler uit het gebied, de witte druif Verdejo, op het etiket vermeld staat. Toch is die knisperfrisse Spaanse schone niet de enige druif van de streek. In wijngaarden in Rueda, op zo’n 165 kilometer ten noordwesten van Madrid, vinden we ook Sauvignon Blanc, Viura en Palomino Fino, de Sherry-druif. Toch is het de Verdejo, die het solo in de fles zo fantastisch doet, die de show steelt in Rueda. Het is het Spaanse antwoord op de net zo frisse Italiaanse Pinot Grigio en de stuivende Franse Sauvignon Blanc. De druif is te herkennen aan zijn opmerkelijke kleur, want die is niet wit maar groen. Vandaar de naam: Verdejo komt namelijk van het Spaanse verde, wat dus groen betekent. Al verkleurt de schil in het zinderend hete en droge Rueda, waar koude nachten zorgen voor een evenwichtige rijping, aan het eind van het seizoen naar bruin. Hét teken voor de wijnmaker dat de druif al z’n aroma’s heeft opgedaan en klaar is voor de oogst. De druif staat garant voor wijnen met een krachtige geur, een intense smaak en frisheid en een knapperig bittertje op ‘t end. Eigenschappen die karakteristiek voor Verdejo zijn en zorgen voor een wijn die op en top zomers is. Zo zomers, dat-ie zelfs op een winterdag de zon in het glas laat schijnen. Geniet ervan! Koploper Bodega Cuatro Rayas Bodega Cuatro Rayas, opgericht in 1935, is een van de grootste en meest prestigieuze wijnhuizen in Rueda. Met een geschiedenis van zo’n 85 jaar, zet de bodega de toon als het gaat om Spaanse witte wijnen in het algemeen en Verdejo in het bijzonder. Daarnaast is het wijnhuis koploper als het gaan om de ontwikkeling van rode wijnen en rosés uit Rueda. Een prijzenkast die uitpuilt van onderscheidingen, in de wacht gesleept bij tal van grote internationale wijnconcoursen, onderstreept de kwaliteit van Bodega Cuatro Rayas. In de ruim 2000 hectare wijngaarden en in de moderne kelder van de bodega wordt op traditionele wijze gewerkt. Met oog voor mensen en milieu. Het wijnhuis heeft daarom een eigen ‘Green & Social’-keurmerk ontwikkeld. Het zegel toont een druif en een lachend gezicht, verbonden door twee pijlen die een cirkel vormen. Hiermee symboliseert Bodega Cuatro Rayas de onderlinge verbondenheid van de natuurlijke omgeving en de mensen die er leven.. Profiteer nu van deze Oso Hormiguero Verdejo Rueda DO aanbieding!

Andere aanbiedingen