Perazzeta Licurgo Montecucco DOCG Sangiovese Riserva

Bestel de Perazzeta Licurgo Montecucco DOCG Sangiovese Riserva online voor slechts €17.99 bij Wijnvoordeel.nl. Klik hier om deze heerlijke Rode Wijn uit Toscana,Montecucco te bestellen.

Dertig maanden op Frans eiken en zes maanden rust in de fles. Reken maar uit: dit is een dijk van Italiaanse wijn. Krachtig en puur met rijp fruit, chocolade en natuurlijk die zwoele lik vanille. Authenticiteit tot de laatste druppel. Een must have voor de echte liefhebber van de pure smaken van Italië. Proost!

Waarom bestellen via Wijnvoordeel.nl?

  • Gratis bezorging vanaf €50
  • Veilig betalen met Ideal
  • Gratis retourneren
  • Keuze uit meer dan 400 wijnen

Extra informatie over Perazzeta Licurgo Montecucco DOCG Sangiovese Riserva:
EAN: 8055732560102
Flessen per doos: 6 flessen
Type afsluiting: Natuurkurk
Dronk vanaf: Nu op dronk
Regio:
Land van herkomst: Italië
Retourtermijn: 14 dagen
Voorraad: 402
Levertijd:
Alcoholpercentage: 14.5
Druiven: Sangiovese
Smaakprofiel: Vol & Krachtig
Serveertip:
Kleur: Rode Wijn
Jaar: 2013
Bezorgkosten:

Perazzeta Licurgo Montecucco DOCG Sangiovese Riserva wijnvoordeel.nl

De prachtige wijnen van Perazzeta komen uit handen van Alessandro en zijn familie. Het bedrijf werd opgericht in 1998, hetzelfde jaar waarin Montecucco de DOC- classificatie kreeg. De familie leeft en werkt op een traditionele manier, waarmee ze hun enorme passie voor het gebied kunnen definiëren in hun producten. Het land ontleent zijn wortels aan een eigen cultuur, compleet met regels en tradities die zijn doorgegeven in de tijd, gebaseerd op een sterke werkethiek, inclusief de wil om offers te brengen om datgene te verkrijgen waarin wordt geloofd. Maar liefst 70% van de Perazzeta wijngaarden is gereserveerd voor de Sangiovese druif, het overige deel is geplant met Cabernet, Syrah en Merlot. De druiven worden met de hand geplukt om vervolgens alleen de beste te gebruiken, en dat is terug te zien in de kwaliteit! Montecucco DOCG Het gebied Montecucco DOC is gelegen in het zuidelijke deel van Toscane, tussen Montalcino en Scansano in. Gebieden die bekend staan om verschillende gerenommeerde wijnen. Montecucco is daarentegen nog relatief onbekend. De wijngaarden zijn gelegen op de zuidwestelijke heuvels van de berg Amiata, direct tegenover de hellingen van Brunello. De twee genieten dan ook van hetzelfde microklimaat. Ondanks het feit dat er al in de achtste eeuw een wijnbouwkundige erfenis bestond, kreeg het gebied pas in 1998 zijn DOC- classificatie. In 2011 volgde de DOCG- status. Om deze classificatie te dragen, moeten wijnen op zijn minst 12 maanden gerust hebben op eikenhouten vaten en vier maanden op de fles. De term ‘Riserva’ mag pas gebruikt worden wanneer de wijn 30 maanden heeft gerust, waarvan 24 maanden in vaten en de rest op de fles. Dit zorgt voor mooie volle wijnen van hoge kwaliteit.. Profiteer nu van deze Perazzeta Licurgo Montecucco DOCG Sangiovese Riserva aanbieding!

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]