8719418022574

Peter Flemming Estates Zinfandel Californië

Bestel de Peter Flemming Estates Zinfandel Californië online voor slechts €6.99 bij Wijnvoordeel.nl. Klik hier om deze heerlijke Rode Wijn uit Central Valley te bestellen. Zinfandel zet al sinds 1820 de toon in zonnig Californië. Hoe de druif daar is beland, is een groot mysterie. Wat wel bekend is, is dat de druif waanzinnige resultaten behaalt in de Amerikaanse Sunshine State. Dat levert karaktervolle wijnen op die, zoals we weten, bol staan van geconcentreerd fruit. En toch waren we verrast door de schoonheid van deze Peter Flemming Estates Zinfandel. In deze wijn laat de druif ook zijn zwoele kant zien en trakteert-ie op een heerlijk blokje chocolade. Wat een ontdekking! Waarom bestellen via Wijnvoordeel.nl?
  • Gratis bezorging vanaf €50
  • Veilig betalen met Ideal
  • Gratis retourneren
  • Keuze uit meer dan 400 wijnen
Extra informatie over Peter Flemming Estates Zinfandel Californië: EAN: 8719418022574 Flessen per doos: 6 flessen Type afsluiting: Kurk Dronk vanaf: Nu op dronk Regio: Land van herkomst: Amerika Retourtermijn: 14 dagen Voorraad: 9528 Levertijd: Alcoholpercentage: 14.5 Druiven: Zinfandel Smaakprofiel: Soepel & Rond Serveertip: Kleur: Rode Wijn Jaar: 2019 Bezorgkosten:

De Zinfandel is de trots van Californië en werd voor het eerst aangeplant in 1850. Genetisch is de druif identiek aan de Zuid-Italiaanse druif Primitivo en de Crljenak uit Kroatië. De druif is vroeg rijp en door het forse suikergehalte hebben de wijnen een relatief hoog alcoholpercentage. Naast rode wijn wordt er van deze druif ook halfzoete rosé gemaakt, de zogenaamde white Zinfandel. Kenmerkend voor een rode wijn op basis van de Zinfandel is een intense smaak van frambozen, zwarte bessen en pruimen. 

Californische wijnen

Californische wijnen zijn mateloos populair. Dit is niet alleen te danken aan Californië’s uitstekende gronden en talrijke micro-klimaten, maar ook aan de vitaliteit van de wijnindustrie. Het wijngebied Californië is door Robert Parker beoordeeld als ‘Outstanding’ in 2015. 

Daarnaast citeren we graag James Lapsey, die werkt aan de wijnuniversiteit van Davis in Californië. Deze wetenschapper stelt: "Kwaliteitswijn wordt in Californië nog geen 35 jaar gemaakt. Als gevolg daarvan is eigenlijk alles nieuw: de wijnbedrijven, de apparatuur, de gebieden, de daar groeiende druiven, de wijnen en ook de ideeën". 

. Profiteer nu van deze Peter Flemming Estates Zinfandel Californië aanbieding!