Catawba

De Catawba is een druivensoort welke vooral in het Oosten van de Verenigde Staten wordt verbouwd en groeit.  Waar de druivensoort vandaan komt is volledig duidelijk. Het is echter niet duidelijk waar de druif genetisch is ontstaan. Misschien dat een DNA onderzoek in de toekomst dit nog kan uitwijzen. In het begin van de negentiende eeuw werd het druivenras Catawba gevonden in de bossen van Henderson County in het Noordelijke deel van Carolina. Later werden de wijnen verhuisd naar de Catawba rivier in de Rocky Mountains. Het is dus geen verrassing waar de naam van de Catawba druiven vandaan is gekomen. De druif wordt voor de heerlijke wijnen gebruikt, maar ook als tafeldruif als druif voor jam en druivensap. Het is dus een druivenras welke op meerdere manieren gebruikt wordt.

Enkele kenmerken van de Catawba

Deze druivensoort is een druif welke zeer snel groeit en ook zeer productief is. Er is een hoge opbrengst per hectare wat natuurlijk interessant is voor de eigenaar welke de druiven produceert. Zo is het eenvoudig mogelijk om per hectare honderd hectoliter te krijgen. Deze wijnsoort is pas zeer laat rijp en het heeft een lang groeiseizoen nodig. De druivensoort is zeer vatbaar voor meeldauw.
De druif smaakt lekker zoet en muskaat. Ook heeft de druif een foxy bouquet. Het heeft een wilde smaak. De geur is vooral buiten de Verenigde Staten minderaantrekkelijk. De wijn zal niet meer dan een tafelwijn leveren.

De geschiedenis van de Catawba

Vooral in de Amerikaanse staten New York, Arkansas en Ohio wordt deze wijnsoort verbouwd. Er zijn meer dan 500 hectares volgepland met deze druivensoort Catawba. Ook in het Noorden van het Canadese Ontario wordt deze druivensoort verbouwd. Daarnaast wordt de druivensoort ook in Brazilië verbouwd in de buurt van Sao Paulo. Hier levert de druivensoort een redelijke tafelwijn op. Ook is de druivensoort in opkomst in Zuid Afrika.

Synoniemen voor de Catawba

Er zijn vele synoniemen welke voor de Catawba wordt gebruikt . Denk hierbij aan de synoniemen Arkansas, Captraube Rot, Catawba Rosa, Catowba Tokay, Cher Kee, Cherokee, Fancher, Francher Kello White, Francher Kells White, Keller’s White, Lebanon, Lebanon Seedling, Lichigan, Lincoln, Lincolun, Mammoth Catawba, Meads Seedling, Mecleron,  Merceron, Michigan, Muncy, Muncy Pale Red, Munipale Red, Omega, R’D Muncy, Red Muncy, Rose of Tennessee, Rote Captraube, Sarato A, Saratoga, Singleton, Tekomah, Tokay, Virginia Amber, White Catawba.

Lekker genieten van een heerlijke wijn!

De Catawba zorgt voor een heerlijke tafelwijn. Het is een wijnsoort welke voor volop liters wijn zorgt en welke door duizenden mensen met veel plezier opgedronken wordt. Het is goed om te ontdekken hoe lekker deze wijn smaakt en hoe ook u hier volop van kunt genieten. Wacht niet langer en ontdek wat er allemaal mogelijk is om deze wijn een keer te proeven. De druivensoort Catawba is in vele wijnzaken te verkrijgen.