Rumors Roble Tempranillo

Bestel de Rumors Roble Tempranillo online voor slechts €8.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Spanje te bestellen.

Wat een intensiteit en rijkdom. Deze Tempranillo komt uit de kelder van Terra d’Uro, een toonaangevend producent in Toro. En dat proeft u: een krachtige klasse wijn van 80 jaar oude stokken met 18/20 punten.

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Rumors Roble Tempranillo:
Druifsoort: Tempranillo
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 12
Land van herkomst: Spanje
Regio: Toro
Jaar: 2016
Kleur: Rode Wijn
Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 14.00 %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2030
EAN: 18437010943253
Flessen per doos: 6 flessen

Rumors Roble Tempranillo wijnbeurs.nl
De wijnstreek Toro bestaat al ruim 800 jaar, maar verkreeg zijn classificatie ‘DO’ pas in 1987. Dit komt doordat de wijnen jaarlijks op precies dezelfde dag werden geoogst en dat er geen rekening werd gehouden met de klimaatwisselingen. Dit resulteerde in wijnen met vaak overheersende mestgeuren en veel alcohol. Eén bodega maakte een einde aan deze traditie en zette de toon voor zeer kwalitatieve wijnen uit Toro. De streek kwam weer volop in de belangstelling. Toro wijn Inmiddels worden de Spaanse rode wijnen uit deze streek gekenmerkt door veel fruit, kruiden en krachtigheid. Het gebied kan zich inmiddels ruim meten met gerenommeerde gebieden als Rioja en Ribera del Duero. De bekende wijncriticus Robert Parker voorspelt zelfs dat dit gebied zich binnen afzienbare tijd zal ontwikkelen tot het meest prestigieuze wijngebied in Spanje. Parker: “Toro wordt wel één van van de laatste onontdekte plekken in Europa genoemd waar nog zulke enorme potentie is in de beschikbare terroir. Dit gaat tezamen met decennia oude wijnstokken en een volwassen manier van wijnmaken. Zowel op het gebied van natuur als cultuur zijn de omstandigheden hier gewoon perfect.” Tinta de Toro is de meest voorkomende druif en is een lokale variant van Tempranillo. Dankzij zijn dikke schil weert hij zich tegen de hete zomers, koele nachten en korte en koude winters.

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]