Bestel de San Silvano Passito Appassimento Piemonte DOC Rosso online voor slechts €14.99 bij Wijnvoordeel.nl. Klik hier om deze heerlijke Rode Wijn uit Piëmont te bestellen.
Als wijncriticus Luca Maroni 90 van de maximale 99 punten geeft, dan weet u het: u hebt te maken met een wijn die op een haar na perfect is! Daarnaast heeft deze sensationeel geconcentreerde San Silvano Passito Appassimento vol rijp zwart fruit, specerijen en vanille ook nog een medaille ontvangen van Gilbert en Gaillard! Gemaakt zoals de grote Amarone, zeker zo lekker en vele malen voordeliger!
Waarom bestellen via Wijnvoordeel.nl?
- Gratis bezorging vanaf €50
- Veilig betalen met Ideal
- Gratis retourneren
- Keuze uit meer dan 400 wijnen
Extra informatie over San Silvano Passito Appassimento Piemonte DOC Rosso:
EAN: 8027874075387
Flessen per doos: 6 flessen
Type afsluiting: Kurk
Dronk vanaf: Nu op dronk
Regio:
Land van herkomst: Italië
Retourtermijn: 14 dagen
Voorraad: 6
Levertijd:
Alcoholpercentage: 14
Druiven: Barbera,Dolcetto
Smaakprofiel: Vol & Krachtig
Serveertip:
Kleur: Rode Wijn
Jaar: 2017
Bezorgkosten:
Dolcetto wordt ook wel de kleine zoete genoemd. De druif kreeg die koosnaam vanwege de zachte en volfruitige wijnen met een minimum aan zuren die de druif voortbrengt. Het is de lokale held in Piemonte, zijn wieg stond in de heuvels van Langhe, even ten zuiden van het Barolo-gebied. De heerlijke Dolcetto is, net als zijn neef Barbera, weinig veeleisend. En zodra ze samen mogen zijn, brengt het duo sensationeel zwoele wijnen voort, zoals deze San Silvano Passito Appassimento. Om het duo tot grote hoogten te laten stijgen, heeft de wijnmaker de druiven aan het eind van het groeiseizoen zo lang mogelijk aan de stokken laten hangen. Door de late oogst bevatten de druiven lekker veel suikers. Vervolgens worden die druiven heel zorgvuldig enkele maanden te drogen gelegd. Door het indrogen krijgen ze een extra zoete smaak en ontwikkelen ze verbluffend mooie aroma’s. Amarone van Piemonte Vanaf de oogst in 2014 voltrok er zich een ware revolutie in het Italiaanse Piemonte: voor het eerst mochten de wijnboeren van de wetgever hun oogst verwerken volgens de eeuwenoude appassimento-methode. Van laat geoogste en gedroogde druiven wordt een waanzinnig geconcentreerde en intense wijn gemaakt vol rijp rood fruit, specerijen en vanille. Die manier van wijn maken werd zo’n 3000 jaar geleden uitgevonden door de Romeinen en wordt al jaren succesvol toegepast in het Italiaanse Valpolicella. Daar worden de verleidelijke maar kostbare Amarone en zijn broertje Ripasso gemaakt volgens de appassimento-methode. Diezelfde unieke wijntechniek wordt nu ook ingezet in Piemonte. De wijnmakers van San Silvano hebben de methode vervolmaakt en dat is te proeven in deze dijk van een wijn, die 90 van de 99 punten kreeg van wijncriticus Luca Maroni. Op een haar na perfect dus! En al helemaal voor deze prijs.. Profiteer nu van deze San Silvano Passito Appassimento Piemonte DOC Rosso aanbieding!
Andere aanbiedingen
[content-egg module=TradetrackerProducts]