Sangrato ‘Serra dei Turchi’ Barolo

Bestel de Sangrato ‘Serra dei Turchi’ Barolo online voor slechts €17.95 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Italië te bestellen.

Karaktervolle Barolo Cru uit Serra dei Turchi, een Cru van Barolo deelgebied La Morra. Met zijn nu al zwoele en zachte stijl goed voor 18,5/20 punten. Eerste jaar decanteren.

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Sangrato ‘Serra dei Turchi’ Barolo:
Druifsoort: Nebbiolo
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 6
Land van herkomst: Italië
Regio: Piëmonte
Jaar: 2014
Kleur: Rode Wijn
Smaakprofiel: Stevig, zacht & romig
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 14.50 %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2029
EAN: 8719418003832
Flessen per doos: 6 flessen

Sangrato 'Serra dei Turchi' Barolo wijnbeurs.nl
Italië produceert een aantal kanjers van wijnen, waarvan de Barolo’s uit Piëmonte wellicht de bekendste zijn. Het dorpje Barolo gaf zijn naam aan een wijn van Nebbiolo druiven die in de 19e eeuw is ontstaan, dankzij de bemoeienis van het koninklijk huis van Savoie met de plaatselijke wijngaarden. In diezelfde tijd ontstond rondom het dorpje Barbaresco een gelijkwaardige wijn, maar zonder de koninklijke beschermheren. Het is één van de redenen waarom Barolo uiteindelijk werd aangeduid als de wijn van koningen. Barolo wijn De wijngaarden van Barolo liggen op de heuvels langs de rivier Tanaro. Het terroir, ligging van de helling, bodemsoort en de hoogte van de wijngaard zijn van grote invloed op de smaak. Vervolgens is er verschil in management van de wijngaard, behandeling van de druiven, gebruikte vaten, duur van de rijping en de vinificatie etc. Barolo wijnen moeten echter minimaal 3 jaar hebben gerijpt, eerder mogen ze niet op de markt komen. De aanduiding ‘Cru’ verwijst naar de plek waar de druiven groeien. Een Cru moet over een uniek of onderscheidend terroir beschikken. Bij de Barolo ‘Crus’, afkomstig van de beste wijngaarden rond de 11 Barolo dorpjes, wordt met nog lagere rendementen gewerkt, waardoor de intensiteit en complexiteit van de wijnen toeneemt. In de regio zelf worden ze dan ook trots de ‘Grands Crus’ van Barolo genoemd.

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]