Setzer 'Ried Kronberg' Grüner Veltliner Reserve wijnbeurs

Setzer ‘Ried Kronberg’ Grüner Veltliner Reserve

Bestel de Setzer ‘Ried Kronberg’ Grüner Veltliner Reserve online voor slechts €13.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke Grüner Veltliner uit Oostenrijk te bestellen. Indrukwekkend mooie en rijke Grüner Veltliner uit het absolute topjaar 2021 en afkomstig van één van de beste wijngaarden van het tophuis Setzer. 19/20 punten! Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?
  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid
Extra informatie over Setzer ‘Ried Kronberg’ Grüner Veltliner Reserve: Druifsoort: Grüner Veltliner Bezorgkosten: 4.95 Bezorgtijd: 1 – 2 dagen Voorraad: 822 Land van herkomst: Oostenrijk Regio: Weinviertel Jaar: 2021 Kleur: Wit Smaakprofiel: Intens, rijk & complex Drinktemperatuur: Alcoholpercentage: 13,5 % % Wanneer drinken: Houdbaar tot: 2029 EAN: 9120008793795 Flessen per doos: 6 flessen

Setzer ‘Ried Kronberg’ Grüner Veltliner Reserve kopen

#html-body [data-pb-style=M3FJEJ4]{justify-content:flex-start;display:flex;flex-direction:column;background-position:left top;background-size:cover;background-repeat:no-repeat;background-attachment:scroll;margin:0 0 10px;padding:0}Keer op keer weet het echtpaar Setzer te verrassen. In 2013 zijn ze zelfs uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar en op onze proeftafel scoren hun Oostenrijkse wijnen steevast hoge punten. Falstaff, een gerenommeerd Oostenrijks wijnblad, geeft ook de wijnen van Setzer lovende recensies. Bovendien worden ze sinds jaar en dag geschonken bij De Bokkedoorns, het door de Michelingids met twee sterren beloonde restaurant in Overveen. Deze Setzer Grüner Veltliner is afkomstig van één van de twee beste wijngaarden van het domein dat slechts 2,3 hectare beslaat: Ried Kronberg. Hier staan wijnstokken van 30 jaar oud aangeplant en de bodem bestaat uit löss met een hoog gehalte aan kalksteen, waar de witte wijn uit Oostenrijk zijn pure en minerale karakter aan ontleent. Door z’n enorme rijkdom aan fruit en mineralen en z’n lange rijping op eigen lie is deze Kronberg bovendien een ‘Reserve’, de hoogste kwaliteitsaanduiding van het gebied.  Grüner Veltliner Reserve Voor wijnen met een minimaal alcoholpercentage van 13% en een langere rijpingsduur hebben de Oostenrijkse wijnwetgevers de aanduiding ‘Reserve’ geïntroduceerd. Overigens is een hoog alcoholpercentage geen doel op zich, maar zegt het iets over de rijpheid van de gebruikte druiven. Rijpe druiven bevatten immers niet alleen veel suikers en in potentie veel alcohol, maar ook vele geuraroma’s. Dit laatste is wat de wijnwetgeving met het instellen van de aanduiding ‘Reserve’ heeft beoogd.