8719418011868

Sierra Salinas Utiel-Requeña DOP Bobal-Tempranillo

Bestel de Sierra Salinas Utiel-Requeña DOP Bobal-Tempranillo online voor slechts €3.99 bij Wijnvoordeel.nl. Klik hier om deze heerlijke Rode Wijn uit Utiel-Requena te bestellen. Als de typisch Spaanse druiven Bobal en Tempranillo zich verenigen in de fles, is succes gegarandeerd. Die eerste druif zorgt voor een warm en mediterraan karakter, Tempranillo voegt daar weelderige fruitaroma’s en elegante kruidigheid aan toe. Fraaier wordt het niet, al hadden ze bij de drukker beter op mogen letten. Door een misdruk waren de etiketten van deze Sierra Salinas niet om aan te zien. Samen met de wijnmakers van Coviñas hebben we daarom besloten de fles gewoon zo, in zijn pure vorm, aan te bieden. Want ook deze Bobal-Tempranillo is puur. Puur, elegant, overheerlijk en dankzij die naakte fles spotgoedkoop. Waarom bestellen via Wijnvoordeel.nl?
  • Gratis bezorging vanaf €50
  • Veilig betalen met Ideal
  • Gratis retourneren
  • Keuze uit meer dan 400 wijnen
Extra informatie over Sierra Salinas Utiel-Requeña DOP Bobal-Tempranillo: EAN: 8719418011868 Flessen per doos: 6 flessen Type afsluiting: Schroefdop Dronk vanaf: Nu op dronk Regio: Land van herkomst: Spanje Retourtermijn: 14 dagen Voorraad: 48 Levertijd: Alcoholpercentage: 12.5 Druiven: Tempranillo,Bobal Smaakprofiel: Soepel & Rond Serveertip: Kleur: Rode Wijn Jaar: 2019 Bezorgkosten:

Kent u de term Naked Wine? Die is van toepassing op wijnen die terug zijn gebracht naar de basis. Wijnen zoals ze bedoeld zijn: puur, eerlijk, een tikkie provocerend en o zo lekker. Wijnen zonder opsmuk dus. En laat deze Sierra Salinas Utiel-Requeña DOP Bobal-Tempranillo daar nou precies aan voldoen. Niet omdat de wijn per ongeluk en letterlijk in z’n blootje staat, maar omdat de gebruikte druiven typisch Spaans zijn en een authentieke Spaanse wijn afleveren. Neem nou de Bobal. Zonder enige twijfel de koningin onder de druiven in Utiel-Requeña. In haar eentje zorgde ze namelijk voor de wederopstanding van de lokale rassen. Zelf raakte ze ook even in de vergetelheid, maar inmiddels heeft ze erkenning gekregen die ze verdient. Bobal is aromatisch en kleurig, rijk en elegant met een typisch mediterraan karakter. De internationale aandacht die Bobal sinds enkele jaren geniet, was aanleiding om ook andere inheemse en bijna vergeten druiven nieuw leven in te blazen. Bobal domineert inmiddels in de wijngaarden in Utiel-Requeña in het zuidoosten van Spanje. Maar vlak die andere inheemse held ook niet uit: Tempranillo. De zachte en fruitige druif vormt de ruggengraat van de meeste Spaanse wijnen en levert ook in deze Sierra Salinas een prachtige en toegankelijke bijdrage. Samen vormen de druiven zo’n sterk en smaakvol duo, dat ze dat gelikte etiket helemaal niet nodig hebben.

Eeuwenoud wijngebied Utiel-Requeña

De wijnbouw in het Spaanse gebied Utiel-Requeña, iets ten westen van Valencia, stamt al van voor onze jaartelling. De enorme ervaring die hier is opgebouwd resulteert in adembenemende wijnen met kracht en een uitzonderlijk uitbundige fruitigheid. De rijke ervaring in combinatie met de goede klimatologische omstandigheden heeft veel goede wijnmakers aangetrokken, zoals die van Grupo Coviñas. Het klimaat, de door de eeuwen opgedane kennis en de bodem die is opgebouwd uit de ideale combinatie van zand, kalk en klei vormen de perfecte combinatie voor het maken van wijn. Warm en rijp en met een uitzonderlijk weelderige fruitigheid.

. Profiteer nu van deze Sierra Salinas Utiel-Requeña DOP Bobal-Tempranillo aanbieding!