Smith Woodhouse ‘Madalena’ Vintage Port

Bestel de Smith Woodhouse ‘Madalena’ Vintage Port online voor slechts €36.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Portugal te bestellen.

Een grote Vintage Port uit het jaar 1999: krachtig, rijk en geconcentreerd van smaak met ladingen kersen, bessen en chocolade. Afkomstig uit Douro streek die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Smith Woodhouse ‘Madalena’ Vintage Port:
Druifsoort: Touriga Franca,Touriga Nacional,Tinta Barroca,Tinta Roriz
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 6
Land van herkomst: Portugal
Regio: Douro
Jaar: 1999
Kleur: Port
Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 20.00 %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2045
EAN: 5010867506213
Flessen per doos: 6 flessen

Smith Woodhouse 'Madalena' Vintage Port wijnbeurs.nl
De Douro is zo’n bijzondere plek dat deze inmiddels op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De vallei bestaat uit terrassen van wijngaarden die soms al eeuwenoud zijn en met de hand afgegraven. Zeer zwaar werk aangezien de bodem van steen is. Het klimaat van de Douro is heel zacht en in de zomer schijnt er heel veel zon en valt er nauwelijks regen. Op die manier worden de druiven heel zoet en dat is precies zoals de Portugese wijnmakers het willen zien. Bovendien kleurt het indrukwekkende landschap in de zomer prachtig groen en in de herfst vuurrood. Herkomst Port Port heeft een lange geschiedenis. Ergens in de 17e eeuw werd ontdekt dat de wijnen zoeter en krachtiger worden als er tijdens de gisting alcohol aan rode wijnen werd toegevoegd.’ De alcohol stopt de fermentatie en de onvergiste suikers blijven als restzoet achter. De houdbaarheid werd tenslotte hiermee ook verlengd, wat erg belangrijk was voor het transport over zee.’ De export van wijn was in vroeger eeuwen enorm belangrijk voor Portugal. Om die reden bakende de Markies de Pombal al in 1756 het gebied af waarbinnen de basiswijnen voor port geproduceerd mochten worden. Granieten grenspalen markeerden het gebied, sommige daarvan staan nog altijd op hun plek! In de loop der eeuwen hebben er wel enige aanpassingen aan het herkomstgebied plaatsgevonden, maar in de basis is de Douro hiermee de oudste ‘appellation controleé’ ter wereld.

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]