Spaanse Wijn

Spanje is een van de grootste wijnlanden ter wereld en weet zich te onderscheiden in smaak, en produceert typische Spaanse wijnen met behulp van moderne technieken. Spanje is de laatste jaren een populair wijnland geworden mede dankzij de productie van de mouserende wijnen en volle rode Rioja wijnen. Populaire wijnstreken in Spanje zijn onder andere Rioja, Navarra en Ribera de Duero. Deze wijnen kunt online kopen in onze webwinkel.

Typische Spaanse druivenrassen zijn onder andere; Vedejo, Granacha, Tempranillo en Maccabeao, waarvan de Tempranillo het meest geproduceerd wordt. De Tempranillo is dan ook een druif die zowel jong te drinken is maar ook goed kan rijpen. In het wijngebied Ribero del Duero wordt de Tempranillo ook wel Tinto fino of Tinto del puis genoemd.

Spaanse wijnen krijgen naarmate van rijping en houtopvoeding de aanduiding: Crianza, Reserva of Gran Reserva. Wijnen die geen rijping hebben ondergaan worden ook wel Vino Joven (jongen wijnen) genoemd.

La Rioja – De bekendste wijnstreek van Spanje, bekend om zijn volle, kruidige rode wijnen.

Penedès – Wijnstreek aan de kust bekend om de productie van de Cava’s en productie van blendwijnen.

La Mancha – La Mancha is een ideaal wijnbouwgebied vanwege een positieve rypingscyclus en een kwalitatief hoogwaardige bodem.

Navarra – Deze regio stond voorheen vooral bekend om haar rosé wijnen (rosado)

Andere wijnstreken:

Priorat
Alicante
Toro
Somontano
Ribera del Duero
Rueda
Valencia