Tenuta Santa Maria Amarone della Valpolicella Classico Riserva

Bestel de Tenuta Santa Maria Amarone della Valpolicella Classico Riserva online voor slechts €49.50 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Italië te bestellen.

Wat een power: deze Amarone Riserva heeft een enorme complexiteit en een weelderig zachte smaak vol gekonfijt fruit, chocolade, karamel en vanille. Een belevenis, zo oordeelt ook de wijnpers.

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Tenuta Santa Maria Amarone della Valpolicella Classico Riserva:
Druifsoort: Corvina,Corvinone,Rondinella
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 6
Land van herkomst: Italië
Regio: Veneto
Jaar: 2013
Kleur: Rode Wijn
Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 0.01 %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2035
EAN: 8719418014470
Flessen per doos: 3 flessen

Tenuta Santa Maria Amarone della Valpolicella Classico Riserva wijnbeurs.nl
Waar normaal gesproken het terroir een grote invloed heeft op de stijl van de wijn, is het bij de Corvina druif juist de productiemethode. De "Appassimento" methode bij het maken van Amarone della Valpolicella is hiervan een goed voorbeeld. Bij het merendeel van de wereldwijd voortgebrachte wijnen wordt de alcoholische vergisting direct na de pluk opgestart. De geplukte druiven zijn immers kwetsbaar en vroegtijdige oxidatie ligt op de loer. Voor het maken van Amarone della Valpolicella wordt de alcoholische vergisting echter uitgesteld.  Appassimento De Corvina, de belangrijkste druif voor het maken van Amarone wijn, wordt gekenmerkt door een dikke schil en is daarmee uitermate geschikt voor toepassing van de "Appassimento" methode. Bij deze methode worden na de oogst, de met de hand geplukte en onbeschadigd gebleven druiventrossen voorzichtig in lage houten kisten of op matten van stro gedrapeerd en maandenlang in een goed geventileerde ruimte geplaatst. In deze periode komt er een natuurlijk proces op gang, waarbij water aan de druiven wordt onttrokken, aanwezige zuren deels worden afgebroken, suikers intact blijven en glycerol, een stofje dat de Italiaanse rode wijn een volle en ronde smaak geeft, wordt aangemaakt. Amarone wijn Na circa 100 tot 120 dagen, nadat de druiven 30 tot soms wel 50 procent aan massa hebben ingeleverd, worden de ingedroogde druiven gevinifieerd en ontstaat een krachtige wijn. Met extreem geconcentreerde aroma’s en een relatief hoog alcoholpercentage, van soms wel zestien procent. Wijnen met veel smaak en een ongekend bewaarpotentieel.

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]