Tenuta Valleselle ‘Ripa Magna’ Corvina

Bestel de Tenuta Valleselle ‘Ripa Magna’ Corvina online voor slechts €7.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Italië te bestellen.

De Tinazzi familie heeft weer knap werk geleverd, want dit is een ‘Amarone trouvaille’ van hoog niveau met 97 punten! Rijk, romig, maar ook fris van smaak vol zoete kersen, zwarte bessen, mokka en toast.

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Tenuta Valleselle ‘Ripa Magna’ Corvina:
Druifsoort: Corvina
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 12
Land van herkomst: Italië
Regio: Veneto
Jaar: 2017
Kleur: Rode Wijn
Smaakprofiel: Stevig, zacht & romig
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 13.50 %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2024
EAN: 8012165018013
Flessen per doos: 6 flessen

Tenuta Valleselle 'Ripa Magna' Corvina wijnbeurs.nl
De Tinazzi familie schuilt achter het succes van de fantastisch lekkere Tenuta Valleselle wijnen. Al generaties lang wordt er keer op keer vakwerk neergezet. Het familiebedrijf groeide snel uit van een lokaal wijnhuis die eerst hun wijnen op de plaatselijke markt verkocht tot een internationale kelder met aanzien. Men staat ervoor in de rij, want de wijn wordt al in meer dan 30 landen verkocht. Hun succes danken ze mede ook aan de aandacht die ze investeren in het productieproces in de kelder. Kwalitatieve wijnen maken waar traditie, continu onderzoek en innovatie gecombineerd worden, is hun hoofddoel. Wijnmaker Guiseppe Gallo en zijn team volgen elke stap in het proces nauwgezet. De Corvina druif is het vlaggenschip van de wijngaarden rondom het Gardameer en de Valpolicella regio. Destijds werd wijn vaak gemaakt van minimaal 50% Corvina, geblend met andere lokale druiven. Al meer dan 30 jaar geleden had het wijnhuis het potentieel van deze druif ontdekt. Ze maakten dan ook een wijn die uitsluitend gemaakt werd van Corvina. Een succes! De oogst vindt plaats aan het eind van oktober wanneer de druiven op de stokken aan het drogen zijn. Zo bevatten ze minder water en meer suiker, en dus meer smaak. De druiven gaan dan naar de pers, weken een tijdje op de schil en gaan daarna naar de stalen tank voor ongeveer 2/3 maanden. Tot slot komt de wijn nog in contact met hout. Het resultaat? Een heerlijk volle rode wijn die het proeven waard is.

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]