Terre del Barolo ‘Castello’ Barolo Riserva

Bestel de Terre del Barolo ‘Castello’ Barolo Riserva online voor slechts €42.49 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Italië te bestellen.

De 2009 Barolo Riserva uit de topwijngaard Castello maakt zijn reputatie als uitzonderlijke jaargang waar met 19/20 punten. Satijnzacht van smaak met aroma’s van truffel, framboos en iets van rozen.

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Terre del Barolo ‘Castello’ Barolo Riserva:
Druifsoort: Nebbiolo
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 24
Land van herkomst: Italië
Regio: Piëmonte
Jaar: 2009
Kleur: Rode Wijn
Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 14.00 %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2034
EAN: 8002579962590
Flessen per doos: 6 flessen

Terre del Barolo 'Castello' Barolo Riserva wijnbeurs.nl
Cantina Terre del Barolo werkt samen met verschillende boeren, en heeft zo ruime keus aan kwalitatief hoog aangeschreven wijngaarden, zoals deze Castello-wijngaard. De rode Italiaanse wijn uit Piëmonte werd onderscheiden door de drie belangrijkste Italiaanse wijngidsen met 2 glazen in de Gambero Rosso, *** in de Vini di Veronelli (=gelijk aan of hoger dan 94/100 punten) en **** in de Vini Buoni d’Italia. Barolo wijn Barolo uit Piemonte behoort tot de top van Italië. In de 19e eeuw gaf het dorp Barolo zijn naam aan de wijn die van Nebbiolo druiven is gemaakt. Dit dankzij de bemoeienis van het koninklijk huis van Savoie met de plaatselijke wijngaarden. In Barbaresco werd in hetzelfde tijdsbestek een gelijkwaardige wijn gemaakt, maar dan zonder de koninklijke beschermheren. Eén van de redenen waarom Barolo ook wel bekend staat als de wijn van koningen.  Barolo wijnen kunnen onderling nog enorm verschillen in smaak. Hierbij zijn vooral het terroir, de bodemsoort, de hoogte en de ligging van de wijngaard van invloed. Daarnaast is er verschil in management van de wijngaard, behandeling van de druiven, gebruikte vaten, duur van de rijping en de vinificatie etc. Wat wel vaststaat is dat Barolo minimaal 3 jaar hebben gerijpt voordat ze op de markt komen.

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]