Black Friday wijn aanbiedingen bij Wijnbeurs

Op vrijdag 25 november 2022 is het weer Black Friday, de perfecte periode om een lekkere wijn voor een goede prijs te kopen. Wij hebben gekeken naar de Nederlandse webshops en Wijnbeurs springt er dit jaar uit met aantrekkelijke aanbiedingen. Wijnbeurs heeft een mooi assortiment met prachtige wijnen met hoge kortingen. De Black Friday aanbiedingen lopen tot en met 29 november 2022 dus sla nu alvast je slag.

Continue reading Black Friday wijn aanbiedingen bij Wijnbeurs

Black Friday Wijn Aanbiedingen

Ben jij op zoek naar wijn aanbiedingen voor Black Friday? Bekijk op deze pagina alle wijn deals voor Black Friday 2022. Wij verzamelen hier de scherpste acties van de verschillende online wijn winkels. Je kan hierbij denken aan de Black Friday acties van Gall, Wijnvoordeel, Topdrinks, Vinify, Colaris, HEMA en Jumbo. Deze Black Friday Pagina wordt regelmatig bijgewerkt met de laatste acties.

Black Friday 2022 Wijn Deals

Black Friday is op vrijdag 25 november 2022. De wijn aanbiedingen van onze partners beperken zich vaak niet tot alleen deze datum. Ook op Singles Day (vrijdag 11 november 2022), Cyber Monday (maandag 28 november 2022) en de gehele cyber week zijn er scherpe wijn deals te vinden. Voorkom teleurstellingen en koop tijdig wanneer het gaat om wijnen met een beperkte voorraad.

Wat is Black Friday?

Black Friday is een amerikaanse traditie die is overgewaaid naar Nederland. Het is de dag na Thanksgiving, waarop veel winkels hun deuren openen voor een dag vol koopjes. Dit jaar valt Black Friday op 25 november. Cyber Monday is de online equivalent van Black Friday. Het is de dag waarop veel webshops hun deuren openen voor een dag vol koopjes. Dit jaar valt Cyber Monday op maandag 28 november 2022.

De dag na Thanksgiving – gewoonlijk omschreven als Black Friday – is een van de drukste winkeldagen van het jaar in de Verenigde Staten geworden. Nationale winkelketens bieden doorgaans beperkte geldbesparende aanbiedingen voor een breed scala aan producten in een poging om kopers naar winkels te lokken en tegelijkertijd vergelijkbare aanbiedingen online aan te bieden.

Velen geloven dat de term Black Friday voortkomt uit het principe dat bedrijven met geldverlies opereren, of ‘in het rood’ staan ​​tot de dag na Thanksgiving, wanneer enorme verkopen hen uiteindelijk in staat stellen winst te maken, of zet ze “in het zwart”. Dit is echter onjuist.

Een meer precieze beschrijving van de term dateert uit het begin van de jaren zestig, toen politieagenten in Philadelphia de uitdrukking “Black Friday” begonnen te gebruiken om de chaos te beschrijven die ontstond toen grote hoeveelheden toeristen uit de voorsteden de stad binnenkwamen om hun vakantieinkopen te beginnen en, in sommige jaar, ga dan naar de jaarlijkse Army-Navy voetbalvideogame op zaterdag. De enorme menigte veroorzaakte hoofdpijn bij de politie, die langere diensten draaide dan normaal omdat ze te maken hadden met files, ongelukken, winkeldiefstallen en andere problemen.

Binnen een paar jaar had de term Black Friday zijn intrede gedaan in Philadelphia. Stadskooplieden probeerden de dag een mooier gezicht te geven door het ‘Grote Vrijdag’ te noemen.

De uitdrukking “Black Friday” om een ​​positieve boost in de detailhandelsverkopen te vertegenwoordigen, groeide pas eind jaren tachtig in het hele land, toen handelaren het verhaal over rood-naar-zwart inkomsten begonnen te verspreiden. Black Friday werd aangeduid als de dag waarop winkels winst begonnen te maken voor het jaar en als de belangrijkste winkeldag in de Verenigde Staten. In werkelijkheid zagen veel winkels hun grootste omzet op de zaterdag voor Kerstmis.

Wat is gluhwein en hoe wordt het gemaakt?

Wat is gluhwein en hoe wordt het gemaakt? Volgens de overlevering werd de eerste gluhwein in 1289 gebrouwen in de abdij van Essen in Duitsland. Gluhwein is een gekruide wijn die meestal wordt gemaakt van rode wijn en cognac. De wijn wordt vervolgens gemengd met likeur, meestal triple sec of amaretto, voordat hij warm wordt geserveerd.

Continue reading Wat is gluhwein en hoe wordt het gemaakt?

Hoe wordt kurk gemaakt voor een wijnfles?

Al 400 jaar is kurk het materiaal bij uitstek om wijnflessen mee af te sluiten. Het is elastisch en strak, maar laat toch een minuscuul beetje zuurstof door, wat helpt om de wijn perfect te laten rijpen. Bovendien is het een volledig hernieuwbaar en natuurlijk product. Kurken worden gemaakt van de schors van kurkbomen. Het klinkt eenvoudig genoeg, maar de levenscyclus van een kurkboom is eigenlijk heel ingewikkeld en je kunt meestal pas een fatsoenlijke wijnkurk maken van een boom als hij bijna 50 jaar oud is. Voor we aan de oogst beginnen, zijn er verschillende factoren die belangrijk zijn voor het een wijnkurk.

Continue reading Hoe wordt kurk gemaakt voor een wijnfles?