Triple Twenty Chardonnay Boisée Pays d’Oc IGP

Bestel de Triple Twenty Chardonnay Boisée Pays d’Oc IGP online voor slechts €6.79 bij Wijnvoordeel.nl. Klik hier om deze heerlijke Witte Wijn uit Pays d’Oc te bestellen.

Unieke houtgerijpte Chardonnay, nu zeer voordelig bij Wijnvoordeel. Want met welke wijn kunnen wij ons twintigjarig bestaan beter vieren dan met de sublieme Triple Twenty? Deze prachtige witte wijn is gemaakt door de jonge ambachtelijke wijnmaker Oliver Lemstra. Op zijn twintigste verjaardag plukte hij eigenhandig de druiven van twintig jaar oude wijnstokken om die vervolgens, onder toeziend oog van zijn vader, de gerenommeerde wijnmaker Floris Lemstra, te verdelen over twintig eikenhouten vaten. Drie keer twintig: Triple Twenty. Speciaal vanwege ons twintigjarig bestaan, haalden wij deze romige prachtwijn met exotisch fruit en delicate houttonen in huis. Om samen met u ons jubileum te vieren!

Waarom bestellen via Wijnvoordeel.nl?

  • Gratis bezorging vanaf €50
  • Veilig betalen met Ideal
  • Gratis retourneren
  • Keuze uit meer dan 400 wijnen

Extra informatie over Triple Twenty Chardonnay Boisée Pays d’Oc IGP:
EAN: 3760143737917
Flessen per doos: 6 flessen
Type afsluiting: Natuurkurk
Dronk vanaf: Nu op dronk
Regio:
Land van herkomst: Frankrijk
Retourtermijn: 14 dagen
Voorraad: 6
Levertijd:
Alcoholpercentage: 13
Druiven: Chardonnay
Smaakprofiel: Droog & Soepel
Serveertip:
Kleur: Witte Wijn
Jaar: 2018
Bezorgkosten:

Triple Twenty Chardonnay Boisée Pays d'Oc IGP wijnvoordeel.nl

In het hart van Languedoc-Roussillon, in Minervois om precies te zijn, ligt het traditionele negentiende-eeuwse wijndomein Château Canet. Het domein van 45 hectare wijngaarden, omzoomd door olijfbomen en dennenbossen, is sinds 2006 in handen van de gerenommeerde Nederlandse wijnmaker Floris Lemstra en zijn vrouw Victoria. Floris verhuisde als jong ventje naar Frankrijk, waar zijn vader een wijnboerderij had gekocht in de omgeving van Limoges. Als senior het resultaat proefde, mocht junior mee. “Zo heb ik wijn ontdekt en is mijn interesse gewekt.” Begin jaren negentig trok Floris naar Bourgogne, waar hij aan de slag ging bij Boisset, een van de grootste wijnmakers van Frankrijk. Hier was hij bijna twee decennia verantwoordelijk voor het maken van grote Bourgognewijnen in de kelders in Côte de Nuits en Côte de Beaune, beroemd om de weergaloze en exclusieve Chardonnays. In 2006 ging hij, samen met echtgenote Victoria en kinderen Oliver en Charlotte, het wijnavontuur aan in Languedoc. Op Château Canet in Minervois, om exact te zijn, waar internationale en regionale druiven het uitstekend naar hun zin hebben. En waar de geschiedenis zich herhaalt: vader Floris bezoekt met zoon Oliver de wijngaarden en de kelders van Château Canet en daar toont ook Oliver zijn interesse in en passie voor wijn. Zijn vader leert hem de fijne kneepjes van het vak en op twintigjarige leeftijd mag Oliver zich artisan winemaker (ambachtelijk wijnmaker) noemen. Deze weergaloze Triple Twenty Chardonnay weerspiegelt de passie van Oliver en de kennis die hij kreeg overgedragen van zijn vader, die het ambacht leerde in Bourgogne. Daarmee komen passie, ervaring en vakmanschap samen in deze witte wijn gemaakt in een kleine oplage. Exclusief verkrijgbaar bij Wijnvoordeel. Prachtwijn uit natuurlijk amfitheater Minervois is een appelllatie in Languedoc-Roussillon waar voornamelijk rode wijnen worden gemaakt. Château Canet voegt daar een aantal weergaloze witte wijnen aan toe. De wijngaarden van het château liggen in Les Balcons de l’Aude. Dit bijzondere terroir wordt omringd door hellingen die een soort natuurlijk amfitheater vormen. Hier profiteren de wijnstokken van een warm mediterraan klimaat, een bodem vol klei en kalksteen en de interessante klimatologische omstandigheden veroorzaakt door de wind; de koele noordelijke Atlantische wind genaamd Cers en de warme Vent Marin die vanuit de kust waait. De wijngaarden worden bovendien beheerd volgens de richtlijnen van Terra Vitis®, een duurzaamheidsprincipe dat Château Canet in staat stelt om perfecte druiven te telen met oog voor het milieu en de gezondheid van de wijngaarden en omliggende percelen.. Profiteer nu van deze Triple Twenty Chardonnay Boisée Pays d’Oc IGP aanbieding!

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]