Two Rivers ‘Clos des Pierres’ Chardonnay

Bestel de Two Rivers ‘Clos des Pierres’ Chardonnay online voor slechts €14.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Nieuw-Zeeland te bestellen. Knap staaltje vakwerk: een rijke houtgerijpte Chardonnay met een frisse, rijke en mineralige smaak met citrus, toast en vanille. Maakt een knipoog naar de intensiteit van een grote Bourgogne Chardonnay. Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?
  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid




Extra informatie over Two Rivers ‘Clos des Pierres’ Chardonnay: Druifsoort: Chardonnay Bezorgkosten: 4.95 Bezorgtijd: 1 – 2 dagen Voorraad: 6 Land van herkomst: Nieuw-Zeeland Regio: Marlborough Jaar: 2018 Kleur: Witte Wijn Smaakprofiel: Intens, rijk & complex Drinktemperatuur: Alcoholpercentage: 13.00 % Wanneer drinken: Houdbaar tot: 2024 EAN: 8719418009049 Flessen per doos: 6 flessen Two Rivers 'Clos des Pierres' Chardonnay wijnbeurs.nl David Clouston reisde jaren over de hele wereld om zijn vakkennis naar een hoog niveau te tillen. Toch was het zijn geboortestreek Marlborough die zijn hart weer veroverde en waar hij zich in 2004 opnieuw vestigde. Hier kon hij zijn droom waarmaken: uitsluitend zijn eigen Nieuw-Zeelandse wijn van topkwaliteit maken. Hiervoor gebruikt hij alleen het fruit van de allerbeste percelen op de zonnigste plekjes in Marlborough.  Two Rivers Chardonnay De druiven van deze sublieme Nieuw-Zeelandse Chardonnay zijn voor 100% met de hand geplukt. Daarna heeft de wijn 11 maanden gelagerd op Franse eiken vaten, waarvan 25% nieuwe vaten. De helft van de wijn onderging ook nog een malolactische fermentatie. David Clouston en Sanna Stander kozen voor een zachte persing van hele trossen, om de optimale kwaliteit van het sap te bereiken. De terroirs waar deze druiven groeien liggen in Wairau Valley. Hier bevindt zich veel gesteente, vandaar ook de benaming ‘Clos des Pierres’. Dit gesteente houdt de warmte goed vast en geeft dit tijdens de koelere nachten langzaam af. Hierdoor blijven de druiven perfect op temperatuur en kunnen ze goed rijpen. En het resultaat mag er zijn!