Vallaresso Vino Nobile di Montepulciano DOCG

Bestel de Vallaresso Vino Nobile di Montepulciano DOCG online voor slechts €19.99 bij Wijnvoordeel.nl. Klik hier om deze heerlijke Rode Wijn uit Toscana te bestellen.

Robijnrood, zwoel fruit, warme houttonen en een vleugje chocolade als kers op de taart. Loopt het water u al in de mond? Dan is deze Vallaresso Vino Nobile di Montepulciano echt een wijn voor u. Een heerlijk geconcentreerde wijn van Sangiovese en de liefhebber van Italiaans rood weet wat dat betekent: authentiek drinkplezier dankzij de bijzondere druif Sangiovese, de vader van alle grote Toscaanse wijnen. We zijn er trots op deze wijn van het gerenommeerde Cantina Bonacchi aan u voor te mogen stellen, want deze Vallaresso heeft alles in zich dat u van top-Toscaan mag verwachten.

Waarom bestellen via Wijnvoordeel.nl?

  • Gratis bezorging vanaf €50
  • Veilig betalen met Ideal
  • Gratis retourneren
  • Keuze uit meer dan 400 wijnen

Extra informatie over Vallaresso Vino Nobile di Montepulciano DOCG:
EAN: 8003207012106
Flessen per doos: 6 flessen
Type afsluiting: Kurk
Dronk vanaf: Nu op dronk
Regio:
Land van herkomst: Italië
Retourtermijn: 14 dagen
Voorraad: 18
Levertijd:
Alcoholpercentage: 13
Druiven: Sangiovese
Smaakprofiel: Soepel & Rond
Serveertip:
Kleur: Rode Wijn
Jaar: 2015
Bezorgkosten:

Vallaresso Vino Nobile di Montepulciano DOCG wijnvoordeel.nl

Sangiovese is de kameleon onder de Italiaanse druiven. Hij verschijnt in verschillende gedaantes, van zoet tot droog, afhankelijk van het gebied waar de druif rijpt en van de manier waarop de wijn wordt gemaakt. De mooiste resultaten, zwoel en volfruitig, bereikt de druif op z’n geboortegrond, in Toscane. Hier is de druif ontstaan na een ‘storia d’amore’ tussen de Toscaanse druif Ciliegiolo en de Zuid-Italiaanse Calabrese di Montenouvo. De nieuwe telg ging jarenlang door het leven als vino. Totdat een toevallige voorbijganger de monniken van Santacangelo di Romagna, de geestelijk vaders van de druif, naar de naam vroeg. Het antwoord luidde Sangiogheto, een afgeleide van sanguis Jovis wat bloed van Jupiter betekent. De druif is dus vernoemd naar de Romeinse oppergod en de weergod die wind en storm beheerste, die regen bracht en regeerde over donder en bliksem. De kracht die aan de Romeinse god is toegedicht, stroomt ook door het bloed van Jupiter. Al heeft de druif wel wat noten op de zang. Alleen echte goede wijnmakers weten de kracht van Sangiovese optimaal in de fles te vangen. De wijnmakers van Cantine Bonacchi zijn van die ambachtelijke helden. Zij halen het beste in de druif, die mocht rijpen op grote eikenhouten vaten, naar boven. Na de rijping op hout, heeft de wijn enkele jaren op de fles gerust in de kelder van Cantine Bonnachi. Dat geeft deze geconcentreerde Vino Nobile di Montepulciano prachtige zwoele fruitaroma’s en mooie houttonen. Het wijnhuis laat met deze prachtwijn weer eens zien dat Sangiovese aan de basis van alle grote rode wijnen uit Toscane staat. Cantine Bonacchi Enrico Bonacchi, een kleine boer uit Toscane, gooide eind negentiende eeuw het roer om en richtte het wijnhuis Bonacchi op. Met succes. Ruim een eeuw later wordt het wijnhuis gezien als een van de beste Chianti-producenten ter wereld. Door de jaren kochten de erfgenamen van Enrico meerdere wijngaarden aan. De verbeterslag van bulkwijn, bestemd voor de lokale markt, naar rasechte kwaliteitswijnen werd gemaakt en anno nu is Cantine Bonacchi een wijnmakerij die volop meedraait in de top van de internationale wijnmarkt. Het familiebedrijf, tegenwoordig in handen van Enrico’s achterkleinzoon Andrea Bonacchi, bezit inmiddels bijna 150 hectare wijngaarden, verspreid over de beste gebieden in Toscane.. Profiteer nu van deze Vallaresso Vino Nobile di Montepulciano DOCG aanbieding!

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]