Viglione Barolo

Bestel de Viglione Barolo online voor slechts €22.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Italië te bestellen.

Een prachtige complexe Barolo met 19/20 Wijnbeurs punten. Rijpte 24 maanden op hout en heeft de zilt-zoetkruidige smaak van rijp Nebbiolofruit, truffel en chocola, precies wat grote Barolo’s zo onweerstaanbaar lekker maakt.

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Viglione Barolo:
Druifsoort: Nebbiolo
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 6
Land van herkomst: Italië
Regio: Piemonte
Jaar: 2011
Kleur: Rode Wijn
Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 14.50 %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2025
EAN: 8054190000000
Flessen per doos: 6 flessen

Viglione Barolo wijnbeurs.nl
De Barolo staat ook wel bekend als ‘koning’ van de wijnen en dat is niet zonder reden.’ De meeste Barolo’s zijn stroef van smaak, want de Nebbiolo druif bevat veel tannine en behoort tot één van de moeilijkste druiven. In de heuvels van Piëmonte voelt de druif zich echter opperbest en komt helemaal tot zijn recht. De wijn bevat direct na vinificatie nog straffe tannines, maar na een lange rijping op eikenhouten vat en fles wordt de wijn zachter en treden de typische Nebbiolo smaken naar de voorgrond. Dankzij de vele smaken die in de Barolo geproefd kunnen worden – denk bijvoorbeeld aan viooltjes, teer, chocolade, witte truffel, kaneel, gedroogd fruit, verse en gedroogde kruiden, bosvruchten en tabak – kan de tannine voor een verrassende smaakexplosie zorgen. Een Barolo rijpt verplicht minimaal 36 maanden, waarvan 18 maanden op houten fusten. Een Barolo Riserva kent zelfs een verplichte rijping van 60 maanden.

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]