8719418024998

Viña Real Barrel Fermented Rioja DOCa Blanco

Bestel de Viña Real Barrel Fermented Rioja DOCa Blanco online voor slechts €7.99 bij Wijnvoordeel.nl. Klik hier om deze heerlijke Witte Wijn uit Rioja te bestellen. Een witte Rioja. En wat voor een! Deze Viña Real Barrel Fermented laat zien dat het prestigieuze Spaanse wijngebied ook met witte druiven uitstekend overweg kan. Net als de beroemde rode Rioja’s heeft ook dit witte exemplaar, gemaakt van Viura zoals Macabeo in Spanje wordt genoemd, de nodige tijd doorgebracht op een eikenhoutvat. Dat geeft ‘m niet alleen prachtige fruittonen, maar ook een romige en delicate toets hout. Dit is de zoveelste prachtwijn uit de serie Viña Real, waarvan exact honderd jaar geleden de eerste fles is gebotteld. Waarom bestellen via Wijnvoordeel.nl?
  • Gratis bezorging vanaf €50
  • Veilig betalen met Ideal
  • Gratis retourneren
  • Keuze uit meer dan 400 wijnen
Extra informatie over Viña Real Barrel Fermented Rioja DOCa Blanco: EAN: 8719418024998 Flessen per doos: 6 flessen Type afsluiting: Kurk Dronk vanaf: Nu op dronk Regio: Land van herkomst: Spanje Retourtermijn: 14 dagen Voorraad: 1020 Levertijd: Alcoholpercentage: 13 Druiven: Viura,Viosinho Smaakprofiel: Levendig & Fris Serveertip: Kleur: Witte Wijn Jaar: 2019 Bezorgkosten:

In het Franse Roussillon, Languedoc, Provence en de zuidelijke Rhône noemen ze ‘m Macabeo. Net zoals in de meeste wijngebieden in Spanje. Behalve in La Rioja, daar spreken ze over Viura. Maar Macabeo of Viura: in Portugal bereikt de druif zulke fantastische resultaten, dat-ie wordt gebruikt voor misschien wel de beroemdste witte wijn uit Spanje, de prachtig bruisende Cava. In Catalonië deelt de Viura de fles met Xarel-lo en Parellada, in de overige wijnstreken zorgt de druif solo voor de mooiste mousserende wijnen. En voor bijzonder aromatische witte wijnen, zoals deze Viña Real Barrel Fermented Rioja DOCa Blanco. Al komt daar wel een kundig wijnmaker aan te pas. De druif, die op z’n best is op een arme, droge bodem bij een verzengende hitte, kan wat neutraal overkomen. Maar leg ‘m in de handen van ervaren wijnmakers en een wonderschone wijn is het resultaat. Door de druiven toe te vertrouwen aan eikenhout, weten zij de typisch bloemige en kruidige aroma’s uit de druif te persen. De wijn wordt, heel voorzichtig, wekelijk geproefd en pas aan de fles toevertrouwd als-ie op z’n best is. En dat is nu!

Pioniers van La Rioja

Compañía Vinícola del Norte de España (CVNE) is een van de bekendste en oudste bodega’s in Spanje. In 1879 werd het wijnhuis opgericht door de broers Eusebio en Raimundo Real de Asúa. De broers groeiden op in Bilbao, waar de astmatische Eusebio het niet altijd even makkelijk had. Zijn arts adviseerde hem te verhuizen naar een droger klimaat, La Rioja bijvoorbeeld. Het opvolgen van het doktersadvies bleek een gouden greep. In Haro in La Rioja kwam Eusebio namelijk in contact met wijnhandelaren uit Bordeaux. Zijn interesse was gewekt en toen hij de kans kreeg een eigen wijnmakerij te openen in Haro liet hij zijn broer Raimundo overkomen. De broers bleken succesvol en hun wijnen kregen al in 1885 internationale erkenning.

In 1920 werd de wijnserie Viña Real gelanceerd, een wijn gemaakt naar Frans voorbeeld. Het sap werd namelijk overgebracht op eikenhouten vaten om daar te rijpen. Ongebruikelijk in die tijd in La Rioja maar ook nu weer een succesvolle zet. Want de wijnserie bestaat inmiddels honderd jaar en wordt, tegenwoordig door erfgenamen van de broers, nog altijd gemaakt volgens de succesformule van toen die inmiddels in heel La Rioja navolging heeft gekregen.

. Profiteer nu van deze Viña Real Barrel Fermented Rioja DOCa Blanco aanbieding!