Water Dancer Semillon-Sauvignon Blanc Australia

Bestel de Water Dancer Semillon-Sauvignon Blanc Australia online voor slechts €11.99 bij Wijnvoordeel.nl. Klik hier om deze heerlijke Witte Wijn uit Western Australia te bestellen.

Liefst vijf rode sterren gaf de Australische wijncriticus James Halliday aan Willow Bridge Estate, het Australische wijnhuis in de Ferguson Valley waar deze pittige witte Water Dancer uit de kelder komt. Het is de hoogste waardering die de criticus afgeeft en is alleen voor de beste wijnhuizen met de beste wijnen.

Waarom bestellen via Wijnvoordeel.nl?

  • Gratis bezorging vanaf €50
  • Veilig betalen met Ideal
  • Gratis retourneren
  • Keuze uit meer dan 400 wijnen

Extra informatie over Water Dancer Semillon-Sauvignon Blanc Australia:
EAN: 19327902000418
Flessen per doos: 6 flessen
Type afsluiting: Schroefdop
Dronk vanaf: Nu op dronk
Regio:
Land van herkomst: Australië
Retourtermijn: 14 dagen
Voorraad: 30
Levertijd:
Alcoholpercentage: 13
Druiven: Sauvignon Blanc,Sémillon
Smaakprofiel: Levendig & Fris
Serveertip:
Kleur: Witte Wijn
Jaar: 2019
Bezorgkosten:

Water Dancer Semillon-Sauvignon Blanc Australia wijnvoordeel.nl

Als zoon van een akkerbouwer besloot Jeff Dewar, samen met zijn vrouw Vicky, zijn horizon te verbreden en zijn droom na te jagen: het maken van prachtige wijnen. Na hun eerste bezoek aan de Ferguson Vallei in 1996 waren ze overtuigd van de potentie van het gebied, dat enkele decennia geleden slechts een paar kleine wijngaarden telde. Een jaar later verdeelden ze hun eerste wijnstokken over zo’n 100 hectare wijngaard om daar een jaar later nog eens 20 hectare aan toe te voegen. Dat maakte Willow Bridge Estate tot het grootste wijnhuis in het gebied, dat tot die tijd een vrij onbekende regio was. Hun vertrouwen in de Ferguson Vallei, met het uitstekende klimaat en de goede bodemgesteldheid, bleek terecht. Willow Bridge geldt tegenwoordig als een van de beste wijnhuizen uit de regio. De vijf rode sterren van wijncriticus James Halliday bevestigen dat. De criticus baseert zijn oordeel namelijk niet alleen op de huidige prestaties, maar kijkt ook naar de geschiedenis van het wijnhuis, de manier waarop de wijnen worden gemaakt en de kwaliteit van wijnen uit voorgaande wijnjaren. En die zijn, ook volgens Halliday, keer op keer uitmuntend! Wonderbaarlijk wijngebied Als er een wijn is waarin de typische stijl van Western Australia naar voren komt, is het wel deze pittige en sappige Sémillon-Sauvignon Blanc. De blend won recentelijk de trofee voor de beste witte blend tijdens de Geographe Wine Show, die in het leven is geroepen om de kwaliteit van het wijngebied te behouden en te benadrukken. Oké, de druiven Sémillon en Sauvignon Blanc komen van oorsprong dan wel uit de Bordeaux, maar de afgelopen decennia hebben ze bewezen dat ze optimaal tot hun recht komen in de zuidwestelijke regio’s van Western Australia. Het gebied vormt dan ook een officiële wijnregio onder de naam Geographe, afkomstig van Geographe Bay. De regio wordt onderverdeeld in drie heel verschillende gebieden: de kustregio die sterk onder invloed staat van de Indische Oceaan, het Donnybrook-gebied met een gematigder zeeklimaat en de Ferguson Vallei, waar de heuvels van de Djarling Range hun stempel drukken op het klimaat. Dat zorgt voor een uniek klimaat dat extreem zonnig en droog is, maar waar de Indische Oceaan voor een aangenaam briesje zorgt. De kalksteengrond doet de rest. Klimaat en bodem dragen zo bij aan het tot stand komen van wijnen van een bijzondere hoge kwaliteit.. Profiteer nu van deze Water Dancer Semillon-Sauvignon Blanc Australia aanbieding!

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]