Weingut Spreitzer Muschelkalk Riesling Trocken

Bestel de Weingut Spreitzer Muschelkalk Riesling Trocken online voor slechts €12.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Duitsland te bestellen.

De befaamde Muschelkalk bodem pakte fantastisch uit voor deze Duitse Riesling wijn: droog en knisperfris van smaak vol rijk citrusfruit, mineralen, grapefruit, sinaasappel en vuursteen. 18/20 punten!

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Weingut Spreitzer Muschelkalk Riesling Trocken:
Druifsoort: Riesling
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 18
Land van herkomst: Duitsland
Regio: Rheingau
Jaar: 2017
Kleur: Witte Wijn
Smaakprofiel: Licht, fris & strak
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 11.50 %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2025
EAN: 4260061839780
Flessen per doos: 6 flessen

Weingut Spreitzer Muschelkalk Riesling Trocken wijnbeurs.nl
Voor het maken van kwalitatief hoogwaardige Riesling komen in feite slechts twee bodemsoorten in aanmerking: leisteen en kalksteen. Zowel leisteen als kalksteen zijn rijk aan mineralen, hebben een uitstekende drainerende werking en nemen snel warmte op, waarmee de rijping van Riesling in relatief koude klimaten met behoud van de kenmerkende zuurgraad wordt gestimuleerd. Vooral in Duitsland is de druif volop aangeplant en in Rheingau in het bijzonder hebben de wijnmakers Riesling tot specialiteit verheven. In de bodem van de wijngaarden op de oevers van de Rijn is kalksteen, mergel en leisteen in overvloed aanwezig en het is dan ook niet vreemd dat bijna tachtig procent van de aanplant in Rheingau uit Riesling bestaat. En dat resulteert in prachtige Duitse witte wijn. Riesling Duitsland is hét wijnland dat bekend staat om Riesling wijn en dit is ook meteen hun visitekaartje. Hier zijn dan ook veel verschillende stijlen te ontdekken: van Trocken (droog) tot iets minder droge tot halfzoete Rieslings vanaf 10 gram per liter onder ‘Halbrocken tot Spätlese’. Een feest voor de liefhebber van witte wijn!

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]