wijnvlekken verwijderen tips

Wijnvlek verwijderen

Er bestaan veel tips voor het verwijderen van rode wijn vlekken. Maar wat werkt nu echt? Over het algemeen is het bij vlekken van rode wijn, maar ook bij andere vlekken belangrijk zo snel mogelijk te handelen.

Lauw water, keukenzout, witte azijn, jonge jenever en tegenwoordig natuurlijk Vanish zijn goede middelen om de vlek mee te lijf te gaan. Goede middeltjes voor als je thuis bent en je overhemd of trui kunt uittrekken om te bewerken, helaas gebeuren deze ongelukjes vaak als je ergens anders bent.

Tips Wijnvlekken verwijderen

In een restaurant kun je de vlek deppen met witte wijn, deze ontkleurd als het ware de rode wijnvlek en een leuke tip is om er een glas spa rood achteraan te gooien, het koolzuur zorgt ervoor dat de vlek verdwijnt en dat je drijfnat bent natuurlijk…

Dit hoeft echter niet meer, de tijd van geknoei met witte wijn of zout is voorbij. Dankzij de wijnvlek removerdoekjes kun je voortaan overal en in een handomdraai rode wijnvlekken verwijderen. In een doosje zitten meestal 6 separaat verpakte wijnvlek verwijderingsdoekjes. De remover doekjes zijn ook geschikt voor vlekken van bijvoorbeeld tomatenketchup of tomatensoep.

Handig om als rode wijnliefhebber altijd een zakje bij je te hebben in je tas of portemonnee.